felhasználás

Core Stix
A derékfájdalom leginnovatívabb ellenszere

A Core Stix egy egyedülálló, szabad testsúlyos, függőleges edzésmódszer. A függőleges helyzetben való edzés miatt az egész testünk izomzata egyszerre tud mozogni, úgy, hogy az a legnagyobb kihívást a törzsizmoknak jelentse.
A Core Stix törzsizmok fejlesztésére fókuszálva segít a funkcionális mozdulatsorok elsajátításában, s így a mindennapi életben előforduló mozdulatok gyakorlásában is. Szemben a nagy helyigényű eszközökkel a Core Stix könnyen tárolható, kis helyen is elfér. A gyakorlatok közötti pálcacsere pedig csak másodperceket igényel. Az pálcikák ellenállásai között megtalálható az extrakönnyű, könnyű, közepes, nehéz, illetve az extranehéz. Ezzel edzéseink nehézségi fokát személyre szabottan állíthatjuk be.
Az extrakönnyű és a könnyű ellenállások arra jók, hogy új gyakorlatokat tanuljunk be és kíméljük ízületeinket a könnyebb gyakorlatok végrehajtásához. Az extranehéz és nehéz ellenállások pedig a súlyzós edzésnek felelnek meg, és a nehezített edzésekhez javasoltak. A platform – amin állunk – pedig abban segít, hogy el tudjuk helyezni testünket a térben, amivel a gyakorlatok helyes kivitelezésében igazít el bennünket. Mire kell figyelnünk, mielőtt nekiállunk Core Stix edzésünknek? Legelőször érdemes tájékozódnunk fizikai állapotunkról és az edzés előtt állapotfelméréssel kezdenünk.
Az eszköz használatát 12 év alatti gyermekek számára nem ajánljuk. 12-18 év közöttiek számára a könnyített verziót javasoljuk a gyakorlatok végrehajtásához. Az edzésekhez viseljünk kényelmes edzőruhát, ami enged minket mozogni, cipőnk pedig ne csússzon a platformon. Az ellenállást minden esetben az aktuális edzettségi szintünkhöz képest állítsuk be! A sérülésveszély elkerülése érdekében ne edzzük magunkat túl és alul sem, hogy a megfelelő terhelést kaphassuk. A pálcákat 60 foknál jobban ne hajlítsuk meg, mert esetleg eltörhetnek. A platformot mindig sima padlóra állítsuk és egy lépésnyi távolság legyen szabadon hagyva körülöttünk, amikor mozgunk.
A pálcikák behelyezésénél figyeljünk arra, hogy biztosan benne legyenek a lyukban. Ne kezdjünk el edzeni, amíg nincsenek teljesen fixálva. Figyeljünk rá, hogy a Core Stix-et nem kültéri edzésre tervezték, így a pálcikák rugalmassága miatt fontos, hogy az eszközt szobahőmérsékelten tartsuk. Kiknek ajánljuk a Core Stix fitnesseszközt? Röviden, és ez a Core Stix egyik legnagyobb előnye: mindenkinek. Ugyanis tudatos mozdulatokkal dolgozunk, és így könnyen elkerülhetjük a sérülések veszélyét. Legyen szó egy senior vagy akár egy aktív sportoló edzéséről, a Core Stix – a megfelelő szaktudású edzővel – teljeskörű edzést tud biztosítani. Engedi testünket természetes módon működni, átmozgatva ezáltal egész izomzatunkat. A mai embernek – ülő életmódunk terjedése miatt – a legfontosabb a törzsizomzat erősítése. A Core Stix pont erre a területre szakosodott, ezt a problémát képes megoldani annak érdekében, hogy fájdalommentes, minőségi életet élhessünk, hogy testünk ténylegesen tudjon minket szolgálni.

Hatása a szervezetre:
• zsírégető
• alakformáló
• törzsizom-erősítő
• szálkásító
• ízületkímélő
• erő- és állóképesség-fejlesztő
• izomellenállás-növelő
• gyorserő-fejlesztő
• tudatos mozgásrendszert alakít ki, a mozgás iskolázásában segít
• ideg-izom kapcsolat fejlesztő
• 3D mozgásterjedelem
• funkcionális edzésmódszer
• saját testsúlyos edzésmódszer

Webáruház készítés